Questen om Bengt

Sommarens tågluff kommer att bli fantastisk. Och häromdagen, på den första planeringsträffen, insåg jag att det här kanske inte bara blir en tågluff. Det kanske blir en jakt. Eller snarare ett sökande. Ett sökande efter en förlorad släkting.
Jag tänker naturligtvis på Bengt.

Bengt, min farmors farbror. Bengt Söderbergh, homosexuell författare, född 1925, bosatt någonstans i Frankrike tillsammans med livskamraten Marc, och som ingen i släkten har träffat eller hört ifrån på tjugo år. Inte sedan min far själv tågluffade och hälsade på denna Bengt på 80-talet, har man hört något från honom. Ingen vet ens om han lever.

Men när jag gör efterforskningar online, hittar jag en hel del information om Bengt, och ingenstans kan man läsa om hans död. Så antagligen lever han, och av allt att döma (särskilt den här intervjun) verkar han vara en skön personlighet. Han var en av de första att skriva om homosexualitet ("Ibland önskar jag bara att jag hade kunnat skriva öppet om homosexualitet långt tidigare"), och hans roman En livslång kärlek om relationen mellan stumfilmsregissören Pierre André och den franske officeren Gerard handlar i hög grad om hans eget och Marcs förhållande. Marc, hans sambo sen 50-talet och om vilken han säger: "Marc är en galning. Mycket bohemisk."

Bengt verkar helt enkelt störtcool, och precis som min far en gång gjorde ska nu jag ge mig ut med tåg i Europa för att besöka denna ovanliga (och numera uråldriga) man. Som hans brorsdotters sondotter med författardrömmar, tar han säkert emot mig med öppna armar. Det hoppas jag i alla fall att han gör.

Bengt






Hårdbröd

Att det är gratis är förstås en stor fördel när man letar mat i soporna, men pinfärsk är den ju inte!

Måsarna

"Asså fan kolla måsarna!"
"Vadå, vad är det med dem? Vad gör de?" Jag böjer mig fram och kollar ut genom fönstret på lägdan som är full av måsar.
"Ingenting; de bara går runt. De är ute och spatserar."
"Du har rätt. Vad fan gör de liksom?" För måsarna gör verkligen ingenting. De går fram och tillbaka på lägdan.
"De försöker se viktiga ut."
"Jävla måsar."

Fyndet

Lillebror kommer in i köket:

- Öh, vet ni vad jag hittade förut?! Och då menar jag inte pilbågen, nej en punkt på huvudet som gör asont och man trycker på! Asså seriöst, verkligen asont! Man dör typ om man trycker där!

Okoncentrat

Sitter i köket och försöker skriva manus, men pappa sjunger på en mycket sjuk sång om en flicka som åt en gammal vetebulle när hon skulle flyga till Rom och som fastnade i hennes gom, och lillebror lägger in högljudda kommentarer till det envisa sjungandet hela tiden. Och nu visslar de ikapp.

Multikonsulti, gonna be

Jag hittade ett par gudastrumpor i pappas byrålåda, sen flög jag fram över lägdorna!


Är på löjligt bra humör, och jag får så mycket BRA idéer häruppe!

Igår föddes en kortfilmsidé - det fantastiska arbetsnamnet är Bäckahästen, mer säger jag inte! - och idag, när jag stod mitt i köket, svettig och röd som en paprika och full av adrenalin efter löpturen gick det upp för mig att jag ska starta ett eget företag som språkgranskare, så att jag kan få mer korrekturjobb! Har planerat att starta eget företag och jobba med folk från klassen i det episka samarbetet Mastodonthästen, och göra bland annat animation, lite design osv., men har faktiskt aldrig tänkt på att jag måste begränsa mig till en sak som egenföretagare..!

Eftersom det dock är isande kallt häruppe, fortfarande finns snö kvar på gården och ynka två grader upphåller sig utanför husväggarna, är det bäst att jag går och lägger mig nu.

Godnatt!


Fördomar, härliga fördomar

Mina småbröder sitter och snackar vid köksbordet och ämnet är minsta brorsans klasskompisar:

- Alla hästtjejer gjorde bara sån där ridningsskit
- Men turken då, vad gjorde han?

Här tittar jag upp och frågar nyfiket:

- Turken? Vem är turken?
- Det går en turk i hans klass, han är typ asgammal, svarar mellanbror fort
- Va? Gör det? Var kom han ifrån?
- Typ Serbien, men han...
- Då är han ju inte turk. Jag tyckte du sa att han var turk?

Mellanbror ignorerar mig och frågar ivrigt lillebror:

- Öh, du måste kolla om han har raketgevär!
- Hur ska han kunna kolla om han har raketgevär? Och varför skulle han ha det? invänder jag, varpå mellanbror otåligt utbrister:
- Men alla talibaner har det!
- Men han var ju serb! Varför skulle han vara taliban?
- Han har ju skägg!

Aha. Just det.

Google bilders definition av taliban





Semesterbilderna

Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från när jag var i Köpenhamn med min mor och syster. Vi bodde vid Istegade :)


















Har man inte haft tid att köpa varken ägg eller schampoo på en och en halv vecka så

Gud vad gött det var att tvätta håret i morse!

Har man inte haft tid att köpa varken ägg eller schampoo på en och en halv vecka så

Gud vad gött det var att tvätta håret i morse!

Antons häftiga punkväst Vol.1

Igår när vi gick till Antons fest gick vi förbi några hårdrockspojkar i en park. Såna där med långt vackert hår och jeansvästar fulla med tygmärken, som sitter och dricker öl med en bergsprängare på högsta volym. Ungefär hur söta som helst. Ett litet park-Sweden Rock, och jag bara kände hur jag ville gå framt till dem och vara med;nåla fast en Dio-patch på min jeansjacka; klippa av ärmarna lite snabbt, slå dit några nitar; och lägga mig ner där i gräset och känna mig hemma.

Hur som helst, slutade kvällen med att jag kom på att jag skulle ha Antons häftiga punkväst över min egen jacka när jag skulle bege mig tillbaka till stan. Minns att jag fick en liten genomgång av vad allting på den betydde innan jag skulle gå (för att säkerställa att det inte var något som jag misstyckte till; för man kan ju inte gå runt och inte stå för det som står på en .. menar jag), även om jag inte riktigt minns allt nu.

Onkel Kånkels gyllene tider

Könsrocken pionjärer, har jag lärt mig. Bandet bestod av hjältarna Onkel Kånkel, CP-Sven, Epilepsi-Kurt, Stomi-Bertil och Arne Tammer

 

Gore beyond necropsy

ja, gore betyder ju typ.. "genomborra" eller "sätta kil i".. påla, kanske? Och necropsy är obduktion.. men det är visst ett japanskt grindcore-band också. Och passiv dödshjälp är en alldeles för kompex moralisk fråga för den här tiden på dagen

(och antagligen ett harcore-band från Gävle)

 

Rosa ätpinne liksom, baske mig vad rätt!

"Abolish... capitalism... vad står det mer..? smashing the state..? Ah, men det kan jag gå med på"

Nitarna!!

A.C. Anal cunt. Hmm. Fattar liksom inte. Är det ett band?

Haha. Det ÄR ett band. Som bland annat har gjort:

Hitler Was a Sensitive Man

I Sent Concentration Camp Footage to Americas Funniest Homevidoes

Everyone Should Be Killed

 

 

Jag har lust att gå på söndagspromenad till Wadköping i Antons häftiga punkväst :)





Helvetets alla kval

Ikväll har jag mått dåligt på så många sett så att det rentav är löjligt. Nästan lite kul. Humoristiskt. Galghumor.

Låg på sängen och brann i fosterställning med huvudvärk och feber, krampande mensvärk och samvetskval, medan jag väntade och väntade på att iprenen skulle verka och skona mig från feberns käftar, och på sömnen som vägrade infinna sig..

Det är först nu lite senare när jag känner att allt är på väg tillbaka, som jag börjar inse att jag blivit immun mot ipren :)



Det är liksom respekt om jag vaknar alls imorgon.

RSS 2.0